Caravan Futura, 9 jaar later

(c) Stamp Media

Bij het knutselen aan deze website, vond ik een artikel over ‘Generatie Stad’ terug. Een zomer lang trok ik met een caravan langs de districten. Jong en oud werden uitgenodigd om hun mening over intergenerationeel samenleven met me te delen. Blijkbaar lagen de jongeren toen ook al wakker van het klimaat. Het thema heeft de expo niet gehaald. Jammer, denk ik bijna 10 jaar later.

Hoe ziet de jeugd de toekomst? Lombaerts: “Over het samenleven van de verschillende generaties zijn jonge mensen optimistisch, over de ecologische toestand maken ze zich echter ernstige zorgen. Positief is dat de jongeren niet geloven dat de situatie onomkeerbaar is. Ze willen werken om voor hun kinderen en kleinkinderen een goede wereld achter te laten.”

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2010/07/22/caravan-futura-zet-jong-tegenover-oud/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s